8 november 2011

Een repetitietas

Dat was de opdracht van de vriendin. Ze wou namelijk ook wel een tas hebben na het zien van mijn Tatanne Bag.
De bestelling werd geplaatst: een tas om mee naar de repetitie van The Flat Nuts te kunnen nemen. Eentje waar dus een kaft in past en een flesje water (en natuurlijk ook een gsm, portemonnee, ...en wat vrouwen nog allemaal in hun tas mee willen sleuren).

Er werden wat fotootjes van leuke tassen aan de vriendin getoond en er werd er eentje uitgekozen. Natuurlijk was dat er een waar geen patroon van bestond :). Dat zouden we dan zelf maar een beetje moeten uitzoeken. Als basis vertrok ik van deze tas, maar het patroon tekende ik zelf uit, op hoop van zegen. Het was dus een beetje experimenteren, maar desondanks begonnen we meteen in de goeie stof te knippen.
De buitenkant werd gemaakt uit een donkergrijze stof en de binnenkant uit vrolijke roze bloemetjes! Binnenin kwam er een ritszakje en een binnenzak uit roze stof. En om te tas te kunnen sluiten een grote knoop met elastiekje. De rits die ik voorzien had, was een beetje te groot. En ik wou het mezelf niet te moeilijk maken bij mijn eerste patroon door er ook nog een terugliggende rits in te steken.
Van het resultaat ben ik heel tevreden. Eigenlijk veel te schoon om weg te geven. Dus hopelijk is de vriendin ook tevreden van het resultaat. Dat zullen we morgen weten, wanneer ze overhandigd zal worden. Het afscheid zal zwaar worden.
ps: let niet te veel op de slechte binnenfoto's. Het is nu eenmaal bijna winter, wat de mogelijkheid tot buitenfotografie nogal beperkt :).

5 opmerkingen:

Tine zei

woehoe

De Zuster Van zei

Heel mooi! Die kan zo in de etalage!

Fee! zei

Man, ik ben jaloers op uw talent! Ik vind het roze stofje geniaal en de visjes op de muur zijn een tof detail :-).

Ollie en Wallie zei

Binnenkort meer over die visjes :)

evi zei

Ik heb mijn vis moeten achterlaten :'(
hopelijk is de volgende huurder er ook blij mee
Fijne tas trouwens! Ik ga me na het stoffenspektakel aan de kinderknuffels wagen, hopelijk met evenveel succes als jij :) Tot binnekort!