12 maart 2012

Een dekentje

De zon schijnt, de vogeltjes fluiten, zo'n 16 graden buiten, ... kortom, de lente hangt in de lucht. En wat maakte ik dit weekend? Een dekentje.
Tja, de stofjes lagen al eventjes op mij te wachten, dus ik moest en zou een dekentje maken. Ook al is Koning Winter dan bijna het land uit.

Het dekentje werd gemaakt volgens het bekende 'Emma en Mona' principe. Het bruine stofje met bolletjes komt van bij het Stoffenspektakel. Daar had ik me ook nog blauwgroene fleece gekocht, maar die vond ik er uiteindelijk toch niet meer bij passen, dat zou wat te donker worden. In de Casa vond ik nog een groot, wit fleecedekentje (1,5x2m voor maar 6 euro) en er werd nog 10 meter blauwe paspel gestikt. 

Het in elkaar zetten van het dekentje, ging vlotter dan ik dacht. De meeste tijd kruipt dan ook in het stikken van de paspel en het spelden van de stofjes. Voor de rest is het gewoon rechtdoor stikken (met mijn pas ontdekte ritsvoetje, wat een zaligheid). De fleece werd op de grond uitgestrekt en vastgeplakt, wat het vastspelden aan het andere stofje toch wel een pak makkelijker maakte. Aan elkaar naaien en klaar!
En nu maar wachten op enkele koude dagen, of gewoon de verwarming wat lager zetten :).

7 opmerkingen:

Nienke zei

Héél mooi dekentje!
En zelfs al is het niet koud: zo'n dekentje zorgt voor gezelligheid!
Kruip er dus maar snel onder!

Liesje zei

Dekentjes kan je altijd gebruiken, zeker zo een mooie!

Piepow zei

Ik zit hier in de zomer ook nog vaak onder m'n dekentje hoor, vind dat gewoon zo gezellig. 't Is een mooitje geworden!

Tante Kaatje zei

Heel mooi! Geweldig stofje!

Owl.mygod! zei

vree schoon!

Marina zei

Heerlijk voor de zomeravonden als je langer buiten wil, voor rond de vuurkorf, of op de bank genieten van de sterrenhemel. ik heb er zojuist ook eentje gemaakt voor het lief van de dochter :0)
En ja je hebt het goed gezien, ik maak net als jou heel graag knuffels, maak jij je ontwerpen en patronen ook zelf?

Lies: zei

Perfect voor de lente zou ik zeggen, kan je lekker bij een fris lentewindje toch nog buiten blijven zitten onder je dekentje! Ik heb ook net een lente- lading dekentjes gestikt en ze worden al erg intensief gebruikt! Een bijzonder geslaagd exemplaar met die bolletjes!