7 september 2015

30 in 30: maand 5 en 6

Al een half jaar voorbij, tijd om nog eens naar mijn 30 in 30 lijst te kijken om te zien wat er weer geschrapt kan worden en waar nog wat werk aan is. De volledige lijst kan je steeds hier bekijken.

1. New York bezoeken.
Check. Het verslag van onze mooie reis kan je hier terug lezen. En een blik op het fotoalbum vind je hier.
2. 30 boeken lezen.
Ondanks de vakantie toch nog 5 boeken kunnen lezen, dat brengt het totaal op 17. Dat is net over de helft dus nog steeds op schema.

Ik las:
- Dreiging en duisternis - Leigh Bardugo:
Tweede deel van de Grisha triologie. Mooi vervolg op deel 1 waar we weer heel wat nieuwe dingen te weten komen over de hoofdpersonages, hun strijd en het land Ravka waar ze in wonen. En een leuk nieuw personage in de vorm van een grappige prins.
- Val en verlossing - Leigh Bardugo:
Derde en laatste deel van de Grisha triologie. Als je dan toch in de 'zone' zit, kan je beter meteen het volgende deel lezen, dat is het handige als je een triologie pas begint te lezen als alle boeken al uit zijn, je moet niet wachten. 
Mooi einde van de reeks, al had er voor mij gerust nog wat meer actie in mogen zitten. 
- De test - Joelle Charbonneau:
Opnieuw een young adult triologie, waarbij de beste middelbare school studenten een test moeten afleggen voor ze naar de universiteit mogen en waar de beste leiders opgeleid zullen worden om hun verwoeste wereld terug op te bouwen met al hun kennis. Maar die test blijkt niet zo onschuldig te zijn als men dacht en er vallen heel wat doden tijdens het selectieproces.
Het deed in het begin heel hard denken aan Divergent en de Hunger games, maar eens wat verder in het boek werd het gelukkig origineel genoeg en zelfs realistisch en spannend genoeg om er toch een goede reeks van te maken die je wel wilt verder lezen.
- De studie - Joelle Charbonneau:
Deel twee, waarbij het hoofdpersonage Cia, wiens herinneringen aan de test werden gewist, toch dingen begint te herinneren en waar ze op zoek gaat naar meer informatie en ondertussen aan haar zware studies op de universiteit begint. 
Goed vervolg, waarbij er weer heel wat nieuwe opdrachten volgen en we meer informatie krijgen over de wereld waar ze in leven en hoe die bestuurd wordt. Deel 3 ligt al klaar om in te beginnen.
- Miss Peregrine's Home for Peculiar Children - Ransom Riggs:
Alom bekend bij iedereen denk ik. Ik las de eerste twee boeken vorig jaar al, in het Nederlands. Maar omdat deel 3 binnenkort uit komt, wou ik ze nog eens opnieuw lezen in het Engels om mijn geheugen wat op te frissen 
Gewoon zo'n leuke boeken, met die mooie vormgeving en foto's, en de fantasierijke wereld en 'peculiar' personages.

Al series wat de klok slaat hier dus :), ideale vakantielectuur en het houdt de vaart in het lezen.
3. Een vaste job vinden.
Nog geen succes hier. Mijn interim liep af op 30 juni en sindsdien heb ik dus al twee maand thuis gezeten, zonder inkomen (aja, want nog zelfstandige, en die krijgen niks als het wat moeilijker is). De paniek slaat hier dus af en toe wel toe, maar we hopen maar dat de sollicitatiegesprekken en inschrijvingen bij de interimbureau's snel iets opleveren. 
4. Terug naar de kunstacademie gaan.
Ook dit zal dit jaar niet lukken door de onzekerheid over het werk. Want als je eventueel tot half 7 moet werken, raak je niet meer op tijd op de tekenles. Nog een jaartje wachten dus.
8. Mijn blog vernieuwen.
Niet deze blog, maar wel een nieuwe blog: huisje van papier!
9. Een kleine site/online shop maken.
De site is er, nu de (etsy)shop nog terug aanvullen met zelfgemaakte spulletjes
10. Een reeks geboortekaartjes maken. 

Check. Zelfs meer dan 1 collectie. Je vindt ze allemaal hier.
13. De tuin afwerken en er een bbq in geven.
Ook dit wordt moeilijk :). Het tuinplan werd nog eens opnieuw aangepast omdat het allemaal wat te duur was, dus hopelijk wordt het wat minder met wat aanpassingen en andere materialen. Zowieso zal er pas volgend jaar aan begonnen worden. Dus de bbq zal voor volgende zomer zijn.
17. Meer bloggen.
7 berichtjes op 9 weken, iets te weinig, maar daar zit de vakantie voor iets tussen.
19. Gezonder eten.
Soms wel, soms helemaal niet. Het thuiszitten met een koekenkast in de buurt helpt niet altijd :). Maar ondertussen wel 3 kg kwijt in totaal, nog zo'n 2 à 3 te gaan.
20. Zelf groentjes kweken.
Ook noppes, nogal moeilijk zonder tuin. Er werden enkel wat kruiden in potjes gekweekt, maar die zijn ondertussen ook op sterven na dood. Volgend jaar volgt een nieuwe poging.
21. 10 nieuwe recepten uitproberen.

Begin juli bestelde ik mijn eerste HelloFresh doos. Daar zaten 3 nieuwe en lekkere receptjes in. Behalve die koriander, bah, nooit meer. Blijkbaar komt dat bij nog wel wat mensen voor.
25. Calligrafie/typografie oefenen.

Nog een poster gemaakt op bestelling.
28. Heen en terug fietsen naar Bolderberg.
Dat is wel gelukt, al een paar keer zelfs. Een half uurtje met een heel stuk langs het Albertkanaal. Leuk, vooral omdat je dan niet meer afhankelijk bent van de busuren. En weer wat beweging gehad.

Nog een half jaar te gaan, 30 op 30 gaan we niet meer halen, maar tot nu toe zijn er al 11 geslaagd en aan een paar andere wordt gewerkt. Slagen moet zeker lukken, maar voldoening halen zou nog beter zijn. Over twee maand kijken we nog eens terug! 

1 opmerking:

Anoniem zei

Best goed bezig. Jammer dat niet alles meer zal lukken, maar misschien goed dat je dat al weet. Succes nog!