7 maart 2016

De 31 in 31 lijst


31 jaar vandaag, worden we nu oud? Gisteren gaf ik jullie een overzicht van mijn 30 in 30 lijst die op zijn einde liep. Vandaag is het tijd voor een nieuwe lijst met 31 puntjes die ik graag in het komende jaar wil doen.

De lijst:

1. De tuin afwerken en er een bbq in geven.
Een jaartje uitgesteld maar binnenkort begint de tuinaannemer er aan. En dan kan ik tegen dat het mooi weer is genieten van een terras, de zon en buiten zitten op warme avonden. Ik kijk er naar uit! En dan natuurlijk ook een bbqtje houden met familie en/of vrienden.
2. Zelf plantenbakken uit steigerhout maken
Proberen om die dingen zelf in elkaar te knutselen, zodat ik een paar plekjes in mijn mini tuin heb waar ik zelf groentjes kan kweken.
3. Zelf groentjes kweken
Groentjes kweken in de zelfgemaakte bakken, waar ik hopelijk lekker van kan smullen.
4. 31 boeken lezen
Eentje meer als vorig jaar, normaal moet dat wel lukken als we niet in een leesdipje terecht komen.
5. Elke week zwemmen en yoga doen
Volhouden met sporten en 1 keertje zwemmen in de week om de conditie te onderhouden/op te bouwen en ook minstens 1 keer per week aan yoga doen om alles soepel te houden en een beetje ontspannen.
6. Minstens 1 daguitstap of weekendje doen
Dit jaar zit er geen echte vakantie in (al de centjes gaan naar de tuinaanleg), maar ik hoop toch dat ik tijdens mijn vakantie wel een leuke daguitstap kan doen of een weekendje naar Parijs gaan ofzo, dat zie ik ook wel zitten.
7. Elke maand een nieuwe challenge
Elke maand een nieuwe uitdaging, zoals elke dag een foto of schets maken, yoga doen, 10.000 stappen zetten, ... Ik begin deze maand alvast met elke dag wat sit-ups te doen.
8. Een blogger in het echt ontmoeten
Ik zou wel eens graag afspreken met een blogger, of meerdere. Een uitstapje, picknick, etentje...met toffe creatieve mensen. Ideetjes zijn altijd welkom, en vrijwilligers natuurlijk ook :).
9. 4 kg afvallen
Nog steeds moeten er 4 kg vanaf, hopelijk helpt het zwemmen en zorgen de langere dagen er binnenkort voor dat ik wat actiever wordt en minder in de zetel lig te snoepen.
10. Elke maand een poster ontwerpen
Dat kan op de computer zijn, of met de hand, krijtbordstift, ... figuurtjes, abstract of typografie. Alles mag, alles kan, zolang er maar iets op papier komt.
11. Een nieuw tv-meubel zorgen en dat regelmatig opnieuw stylen
Ik wil al lang zo'n mooi besta meubel van de Ikea om mijn tv op te zetten en waar ik ook plaats heb om wat fotokaders en mooie dingen neer te zetten. En nu de Ikea vlakbij is, kan het er eindelijk van komen. En dan natuurlijk elk seizoen aanpassen en restylen :).
12. Iets leuks doen met mijn vakantiefoto's
Een muur volhangen met polaroids, of juist een paar grote foto's afdrukken en inkaderen. Wat precies moet ik nog uitzoeken, maar ik wil er graag iets mee doen, zodat ik dagelijks aan mijn mooie reizen wordt herinnerd en niet enkel als ik het fotoalbum doorblader.
13. Een nieuwe reeks verjaardagskaartjes en kerstkaartjes maken
En proberen te verkopen op Etsy, met de kerstkaartjes ging dat al redelijk, nu nog zorgen voor een vast aanbod het hele jaar door.
14. Meer bloggen
Nog wat meer en regelmatiger bloggen. Misschien helpt het om meer inspiratie te krijgen door met terugkerende thema's te werken, zoals 'Deze week', 'Gelezen in ...', ....
15. Een fotoreportage van mijn huis en tuin maken
Zelfde idee als vorig jaar: een 'professionele' fotoshoot houden en zien of ik er ergens mee terecht kan (bv. Ikea Family).
16. Meer tekenen en schilderen
Al dat teken en knutselmateriaal dat hier ligt, eens wat vaker vastpakken.
17. Minder tv kijken
Niet meteen in de zetel ploffen als ik thuis kom van het werk, maar eerst nog wat actieve dingen doen en zorgen dat het huishouden in orde is. Maar af en toe een serie, filmpje of mijn dagelijkse Home and Away mag natuurlijk wel.
18. De kelder en mijn kleerkast opruimen
De kelder is een puinhoop, maar eens ik een tuinhuisje heb, kan die puinhoop eindelijk eens aangepakt worden. En in de kleerkast, daar mogen wel heel wat kleren verdwijnen die ik niet meer aan doe.
19. 10 nieuwe recepten uitproberen
Gewoon regelmatig iets nieuws proberen te koken en nieuwe dingen ontdekken. Iets exotisch of eens een echte klassieker proberen te maken.
20. Wat meer op mijn centjes zetten en sparen voor een nieuwe reis
Als de tuin aangelegd is, zijn de spaarcentjes weer op en zit er ook geen vakantie in. Maar in 2017 zou ik toch graag nog eens een grote (groeps)reis maken. Maar dat kost wel wat geld, dus beter op mijn uitgaven letten en een mooi potje aan de kant zetten waar ik tegen 2017 zonder schuldgevoel mee op vakantie kan gaan. Dus misschien iets minder in de flying tiger en de hema passeren :p.
21. De stofrestjes in mijn kast opmaken
Mijn stoffenkast puilt uit met alemaal kleine lapjes stof, restjes van de dekentjes die ik maak. Te groot om weg te gooien, dus tijd om daar ook nog eens iets mee te doen. Kussens maken, knuffels, pennenzakken,...
22. Meer buitenkomen
Niet te veel binnenzitten, maar 's avonds (ook in de herfst en de winter) wat vaker naar buiten gaan, om nog een wandelingetje te maken. Of tijdens de middagpauze op het werk even een luchtje gaan scheppen en wat zon opdoen.
23. Een cursus of workshop volgen
Geen kunstacademie dit jaar, omdat het op het moment te veel tijd in beslag zou nemen. Maar misschien vind ik wel een korte cursus of interessante workshop waar ik aan mee kan doen. Zeefdrukken bijvoorbeeld, of nog wat meer leren over Illustrator.
24. Iets knutselen of recyclen met iets uit de kringloopwinkel
Zoals de titel zegt :).
25. Mijn gebruikte recepten in een kookboek verzamelen
Alle receptjes die ik al uitgeprobeerd heb en mij wel aanstaan, eens verzamelen in een kaft en mijn eigen kookboek maken waar ik wat vaker gebruik van kan maken, in plaats van altijd dezelfde dingen klaar te maken.
26. 5 boeken uit mijn boekenkast lezen
Er staan nog wel wat ongelezen boeken in mijn kast, want het is toch zo leuk om boeken te kopen. Gelukkig moet ik nog geen shame post maken, maar ik wil dit jaar toch minstens 5 boeken lezen die uit mijn eigen kast komen.
27. Een graphic novel lezen
Nog nooit echt een 'volwassen' stripboek gelezen, maar er zijn er blijkbaar toch heel wat goeie, dus moet ik dat ook maar eens uitproberen. De collectie in de bib is alleszins groot genoeg.
28. 5 dingen van Pinterest maken
In plaats van alleen maar te pinnen en inspiratie op te doen, maar er niks mee te doen, moet ik dit jaar er maar eens een paar uitpikken om ook echt uit te voeren.
29. Een verjaardagskalender maken
Dit jaar toch nog eens een poging doen om een mooie kalender te ontwerpen die ik op mijn wc kan hangen, en hopelijk ook kan verkopen op Etsy.
30. Een jaaragenda maken
Toch nog eens een poging wagen om voor 2017 zelf opnieuw een agenda te ontwerpen.
31.
Mijn bureau wat herinrichten zodat ik er meer ga zitten om te werken. Wat meer werkplaats voorzien, een inspiratiebord maken,...

Zo dat zijn ze, hopelijk iets realistischer om er wat meer dan de helft gerealiseerd te krijgen :).

En net als de vorige keer ga ik elke twee maanden een klein overzichtje plaatsen met wat er al doorgestreept kan worden en waar er nog veel werk aan is. Kom dus zeker af en toe eens piepen voor een tussenstand!

3 opmerkingen:

gerhilde maakt zei

Toch weer best een ambitieuze lijst, me dunkt. Troost u, hier ook al even geen vakantie (en geen vakantie in het vooruitzicht) door verbouwingen. Je bent dus niet alleen. Succes met je lijst!

Eline // Plutomeisje zei

Een mooie, ambitieuze lijst! Zo zie ik dat graag. Veel van uw puntjes zouden zo op mijn eigen lijst passen :D

Moest je nog op zoek zijn naar inspiratie voor workshops, dan kan ik Wisper VZW zeker aanraden. Niet zo goedkoop als een heel jaar kunstacademie, maar wel een heel divers aanbod en ik was toch heel tevreden van mijn cursus illustratie. Anders kan ik ook Skillshare aanraden voor online workshops. (schaamteloze reclame: als ge u inschrijft via mijn link is de 1e maand gratis en krijg ik ook een maand gratis http://skl.sh/1QikIST 't is maar dat je het weet) Er staat daar vanalles op, zowel met Illustrator, Photoshop,... als dingen op papier. Ik ♥ Skillshare :p

Enfin, ik ben alleszins benieuwd wat je er allemaal van gaat maken dit jaar. :)

fieke zei

Nog een late gelukkige verjaardag gewenst!
Voor puntje 27 kan ik je zeker 'Blankets' aanraden. Echt een pareltje...
Ik ben ook wel benieuwd naar die verjaardagskalender, ik ben nog op zoek naar een mooie voor bij ons maar vond nog nergens iets wat ik goed genoeg vond :)