16 april 2016

dekentjes à volonté (8)


Het is hier veel te lang stil geweest, ik weet het. Een klein blogdipje, een week ziek geweest, drukke weekenden, dat helpt niet altijd om je achter je computer te zetten en te bloggen :).
Maar hier zijn we weer en we gaan er terug invliegen, er is genoeg gebeurd de laatste maand om over te schrijven. We beginnen eenvoudig met jullie de dekentjes te laten zien die de laatste weken nog van onder de naaimachine tevoorschijn kwamen.

Eerst al een speciaal speeldekentje voor Ella, dat we maakte volgens de werkwijze van cozette. Met supermooie kleurtjes en stofjes. Om het lekker zacht te maken om op te liggen, stikten we er nog een dikke vulling van vlieseline tussen. Op het dekentje zelf kwam het wolkje van het geboortekaartje met de naam en wat hartjes.
Het was de eerste keer dat ik deze werkwijze uitprobeerde en het ging wel vlot en leverde een heel mooi dekentje op. Eens een keer iets anders dan met paspel werken.
 

Dan nog een winters dekentje voor Driek, waar het zelfgetekende vogeltje van op het geboortekaartje op werd gezet, samen met de naam.

Een geel dekentje voor Louise met een silhouette en vlindertjes op het populaire driehoekstofje.

En voor Lize maakten we een bolletjesdekentje in roos en groen.

Zo, dat waren ze. Morgen alweer eentje maken, dus ik blijf bezig.

3 opmerkingen:

Majella Vandeputte zei

Geweldig dat kleurenpalet!

Mumendemiekes zei

Amai echt handwerk :-) ....leuk die applicaties

gerhilde maakt zei

De applicaties maken het echt wel af. Moi gemaakt!