7 mei 2016

31 in 31: maand 1 en 2


Al twee maanden ver in mijn jaarlijkse uitdaging, die van start ging op mijn verjaardag. 31 dingen die ik graag zou willen bereiken dit jaar. We zullen eens zien hoe we er voor staan na twee maanden. De volledige lijst kan je hier terugvinden.


1. De tuin afwerken en er een bbq in geven.
De werken zijn gestart, het terras ligt er, er werden muurtjes gemetst, draad gezet,... Nu nog een dak op mijn muren, een schutting en planten. Het verloop kan je op n°21 lezen.
Het is ondertussen wel al zalig om terug buiten te kunnen en te genieten van het zonnetje.
3. Zelf groentjes kweken
De groentjes moeten nog even wachten, maar er werden wel al een hoop kruiden gezaaid, benieuwd wat daar van gaat komen.
4. 31 boeken lezen
Het gaat goed met dat lezen! Dit jaar heb ik er al 14 op de teller staan, en vanaf 7 maart werden er al 8 gelezen, woehoe! 
Ik las: 


Gestolen erfgoed - Nick Pengelley: goede en vlot lezende thriller met een tof vrouwelijk hoofdpersonage.
The graveyard book - Neil Gaiman: Mooi boek over een jongetje dat op het kerkhof opgroeit en opgevoed wordt door geesten. 
Ketchup clouds - Annabel Pitcher: Een briefroman waarin een meisje tegen een gevangene in de dodencel een geheim opbiecht. Interessant en leest vlot omdat je het einde wilt weten.
Onderhuids - Deflo & Liefrink: Boek dat ik las voor de Verbeelding challenge, omdat het zich in Hasselt afspeelt. Redelijk typisch Vlaams thrillertje dat me niet echt kon overtuigen.
Schokgolf - Clive Cussler: Een ideaal tussendoortje, gewoon heel wat actie en een boek dat vlot leest.
Een deken van sneeuw - Craig Thompson: mijn eerste graphic novel, en het was de moeite. Ik had eerst schrik van de dikke klepper van bijna 600 pagina's, maar dat las heel vlot en op twee dagen was het uit. 
M is for magic - Neil Gaiman: een verzameling van kortverhalen met een magische toets. Sommigen al beter dan andere. Handig voor op de trein, want ik kreeg net 1 verhaaltje gelezen op 1 rit.
Fangirl - Rainbow Rowell: heel tof boek, over naar college gaan, fanfiction en het eerste vriendje. Van de fanfiction stukjes was ik niet altijd fan, maar de personages kwamen heel echt over en deden me een beetje aan mezelf denken.
5. Elke week zwemmen en yoga doen
Het elke week gaan zwemmen lukt heel goed, want dat doe ik gewoon na het werk en voor de koorrepetitie op woensdag. Enkel met ziek te zijn werden er een paar beurten overgeslagen. Met de yoga daarentegen gaat het niet zo goed, dat is helemaal stilgevallen. Ik hoop er snel terug in te vliegen en mijn matje ook eens uit te testen op mijn terras.
7. Elke maand een nieuwe challenge
Vorige maand niet echt iets gedaan, maar deze maand doe ik wel mee aan de stappenclash, om zoveel mogelijk stappen per dag te zetten en proberen de 10.000 te halen.
10. Elke maand een poster ontwerpen
Ik maakte een quote van Dumbledore om in een kader te steken en een maandkalender voor mei.
11. Een nieuw tv-meubel zorgen en dat regelmatig opnieuw stylen
Check! Dat las u deze week nog hier.
14. Meer bloggen
Er was een klein blogdipje, maar 7 berichtjes geschreven, dus dat kan beter!
18. De kelder en mijn kleerkast opruimen
De kleerkast is al uitgemest, met als resultaat 1 volle zak die in de kledingcontainer mocht. De kelder is binnenkort aan de beurt, als de tuin klaar is.
26. 5 boeken uit mijn boekenkast lezen
Schokgolf kwam uit mijn kast, dus nog 4 te gaan :).
27. Een graphic novel lezen
Check! En der steekt er zelfs al jaren eentje in mijn boekenkast over architectuur, dus die misschien ook eens vastpakken.

Zo, dat was het. Redelijk bezig denk ik. In juni heb ik twee weken verlof, dan hoop ik aan wat creatieve puntjes te kunnen werken. Tot de volgende!1 opmerking:

gerhilde maakt zei

Goed bezig, jij! You go, girl!