19 september 2011

What's in a name?

Een logo en huisstijl ontwerpen, voor je eigen bedrijf. Dat was onze opdracht tijdens de cursus Illustrator die ik vorig jaar volgde bij het CVO.
Waarom dan niet meteen iets uitkiezen dat ik later ook in het echt zou kunnen gebruiken. Dan was het ontwerp daarvoor ook meteen in orde. Twee vliegen in één klap noemen ze dat zeker :).

Omdat ik af en toe al geboorteschilderijtjes maak en ook graag geboortekaartjes zou ontwerpen, wou ik in deze richting werken. Maar dan met iets extra's door een totaalpakket aan te bieden: een geboortekaartje laten ontwerpen en in dezelfde stijl kan je dan ook een schilderijtje voor de kinderkamer laten maken of zelfs een hele muurschildering.
Het concept was er dus al snel, maar dan die naam nog...'kaartjes enzo', 'crea-an', 'schilderijtjes en co',... nog niet erg origineel en misschien mocht het ook iets algemener zijn, voor als het niet enkel bij kaartjes en schilderijen zou blijven. Maar het moest wel toepasselijk blijven voor kinderen. En wat zien kindjes graag: beestjes!
Op mijn schilderijtjes staat het vol met dieren en vooral de olifant en de walvis kwamen vaak terug, dus... Ollie en Wallie it is!
Nu dat logo nog. Ik had al snel een ideetje: een olifant zo vorm geven dat als je hem op zijn kop zet je een walvis krijgt! Na heel wat probeersels kwamen we tot de uiteindelijke vorm en in hetzelfde thema werden er nog visitekaartjes, briefpapier, een enveloppe en stickers ontworpen. Uit het briefpapier kan er zelfs een doosje voor doopsuiker gevouwen worden. En om het creatieve, het schilderen, ook een beetje terug te laten komen in de huisstijl, werden er enkele accenten aangebracht met verfstrepen.

Het ontwerp was klaar en de leraar zag dat het goed was :).

  

7 opmerkingen:

Fee! zei

Wauw! Dat vind ik dus ontzettend knap!

Nele84 zei

Wow, echt heel erg mooi! Zoiets zou ik ook wel willen kunnen :-).

Ollie en Wallie zei

mercikes allebei!

zo-ella zei

Mooi, knap, ... Dit allemaal geleerd in de lessen illustrator? Dan zal ik mij toch maar eens inschrijven, ooit.

Esther - rodezonnebloem zei

Amai joh! Kei mooi! Echt goed gevonden.

Piepow zei

Heel mooi! Ik vind je blog heel leuk, ik ga je volgen want ik ben benieuwd naar meer.

Polkadotjes zei

AMai, daar ben ik nu eens jaloers op seg. Schitterend idee, prachtige vormgeving!