24 oktober 2011

Stempels enzo

Het is al even geleden, sinds het vorige bericht, shame on me. Maar daar is een goede reden voor, meerdere zelfs. Het was hier even nogal druk: op het werk (meedoen met een wedstrijd, met nachtwerk tot gevolg), een zes uur durend Ikea-bezoek, het daaropvolgend ineen zetten van de inhoud van drie auto's vol meubels (nog niet eens voor mezelf dan), een spelletjesavond, slapen, zingen en een nieuwe gsm uitzoeken en gaan kopen.
Gelukkig was er vóór die twee drukke weken toch nog even tijd om een stempel te maken en erna tijd  om een gsm-hoesje te maken.
Allereerst die stempels.
Al heel wat leuke zelfgemaakte stempels op het internet gezien, dus dat gingen we ook eens zelf uitproberen. Met een gom uit de Hema en een breekmesje werd de eerste poging ondernomen, met een uiltje als resultaat.

Voor de tweede stempel ben ik toch even langs de Banier geweest om een guts te kopen, in de hoop dat dat iets makkelijker en nauwkeuriger zou werken. Deze keer werd het logo van Ollie en Wallie uitgesneden en zelfs de tekst ging redelijk vlot. Nu nog een schoon inktkleurtje kopen.
Tot zover de stempels. (Indien u zich afvraagt hoe u hier zelf het beste aan kunt beginnen, verwijs ik u graag naar de tuto van Elisanna)
 
Verder kochten we nog snel een paar kleine stofjes bij Pauli, om mijn hoesje van te maken (toch nog eens een mooi printje gevonden daar). En daar gingen we dan dit weekend mee aan de slag, volgens deze tutorial gevonden op Pinterest.
Na drie pogingen uiteindelijk tot het juiste formaat voor mijn gsm uitgekomen ( de te kleine was dan meteen maar voor mijn oude gsm die naar de mama gaat). De klitteband werd in de derde versie ook geschrapt en vervangen door een knoop, omdat er bij het vast naaien van de klitteband te veel lijm aan mijn naald bleef hangen en dit het proces aanzienlijk vertraagde.
Maar mijn gsm kan nu toch veilig, zonder het risico op krassen, in mijn overvolle sjakos gedumpt worden.
En nu ging dit bericht, ondanks mijn belofte in de vorige post, toch nog een klein beetje over naaien. Mijn excuses hiervoor ;).

3 opmerkingen:

Tante Kaatje zei

Superlief uiltje!

Fee! zei

Klitteband zonder kleefspul kopen, dat helpt. Ik heb uw stempelidee trouwens kei hard gepikt! Kijk maar op mijn blogje. :-)

Twee rechterhanden (ik ben links) zei

Met dank voor de bovenvermelde meubels ;-).