2 september 2012

Een uilendekentje

Een vriendin van in het middelbaar vroeg me laatst of ik misschien een dekentje voor haar kon maken, als kadootje voor haar petekindje. Tuurlijk wou ik dat!
Bedoeling was om het figuurtje van het geboortekaartje er ook op te zetten, een schattig uiltje. Alles in ongeveer dezelfde kleuren als het kaartje.
En zo begon de zoektocht naar de juiste stofjes. Enkele mogelijkheden werden doorgestuurd en er werd uiteindelijk gekozen voor een mooi groen, geruit stofje van bij Pauli. Nog een appelblauwzeegroene fleece erbij, oranje paspel en flockfolie. En dan konden we aan de slag.
Het dekentje zelf was niet zo moeilijk om te maken, maar het zou de eerste keer zijn dat ik iets ging appliceren. Toch maar eerst even geoefend met wat restjes, maar dat ging vlot! Gelukkig. Dus konden we aan de slag met de echte stofjes. Met vliesofix werden alle onderdelen van het figuurtje op het dekentje gezet en dan er voorzichtig rondstikken met een kleine zigzagsteek.
De pootjes en het bekje werden er met oranje flockfolie op gestreken en de oogjes maakten we uit vilt en naaiden we er met de hand op. En dan als laatste de naam er nog op.
En dat allemaal tijdens het warmste weekend van het jaar (twee weken geleden). Zot...dekentjes naaien bij 37°... maar het moest af, want vandaag was het grote doopfeest!
 

11 opmerkingen:

Juffrouw Koekie zei

Wauw! Wat een schattig dekentje!

Marina zei

Prachtig, heel erg goed gelukt, ik doe het ook graag.
mooie frisse combinaties!

Miss Creatuurtje zei

Héééél mooi gedaan!

Storm zei

Oh, supergezellig dekentje!

Ann-Marie zei

Ze vonden het een mooie dekentje! Merci voor alle moeite! Ze zijn er blij mee!
Groetjes,
Ann-Marie

Fête des Gamins zei

Och seg ah zo een sjiek werk!!!

Jozefien zei

Heel mooi gedaan! Altijd fijn hé, als het perfect kan matchen met het kaartje. Gegarandeerd een schot in de roos bij de ouders dan :-).

Tante Jannie zei

Wauw die is echt heel goed gelukt!

Josie Something zei

Echt zo ongelofelijk mooi!!!

liesje zei

Zeer mooi dekentje! Heel erg mooi met dat uiltje!!

mijnmamaheetzoet zei

Mooi dekentje