1 april 2013

Nummertje 10: een huis!

Het is hier nogal stil geweest de laatste tijd, foei! Bijna een maand geen beweging. Maar daar was een goede reden voor, want het is zover! Ik heb een huisje gekocht! 

Na 2 jaar zoeken in Leuven gaf ik het een beetje op. Het is gewoon onmogelijk om in je eentje een betaalbaar huisje te vinden in Leuven (een huisje dat nog net niet in elkaar stort toch). Enkele teleurstellende openbare verkopen later besloten we het over een andere boeg te gooien: waarom niet eens in Hasselt zoeken? Terug naar mijn Limburgse roots en de familie, met de trein raak je nog redelijk snel ergens zodat pendelen eventueel mogelijk blijft maar vooral, betaalbaar!
Al snel had ik een tof huisje gezien, maar toen ik een afspraak had gemaakt, werd ik opgebeld door de makelaar, de bewoners wilden ineens niet meer verkopen. Lap, weer een teleurstelling rijker. Opnieuw op zoek dus. Er was niet echt meer iets dat me aansprak tot er een nieuw huisje online kwam. Dat leek me wel interessant, dus we belden meteen om een afspraak te maken. Twee dagen later konden we al meteen gaan kijken. En dat viel ook super goed mee, ook de ouders hadden er een goed gevoel bij. Wel nog heel wat werk natuurlijk, een dak dat vernieuwd moet worden, nieuwe verwarming, elektriciteit,... maar voor de rest wel mooi in orde en goed genoeg om er meteen in te kunnen wonen en dan starten met delen te verbouwen.

En dan begint het natuurlijk, gaan we het kopen of niet? En voor hoeveel zouden we dan bieden? Er waren ook heel wat andere geïnteresseerden, dus we moesten snel beslissen. Wat overleggen, twijfelen, ja of nee, en dan uiteindelijk toch de sprong wagen! We deden een bod, iets onder de vraagprijs, maar de makelaar liet meteen weten dat er al twee anderen een bod hadden gedaan, maar met voorwaarden, en die wou hij niet aanvaarden. Ze gingen ook niet verkopen onder de vraagprijs. Terug even nadenken dus, als we het echt willen, moeten we dus gewoon de vraagprijs bieden en snel, voordat iemand anders dat doet.
En dat hebben we dan maar gedaan :). Net op tijd, want de volgende morgen bood iemand anders ook de vraagprijs.

Het moest nog even doordringen, maar ik heb dus een HUISJE! Eindelijk!

De week erop werd de voorlopige overeenkomst getekend en was het officieel. Eind juni kan ik in mijn huisje. Nummertje 10 kan afgestreept worden van mijn life list en dan kunnen we aan nr. 11 beginnen.
Ondertussen is het zoeken naar een lening en ben ik al een beetje aan het prullen met de plannen. Bekijken wat ik er van kan maken en hoeveel dat allemaal gaat kosten.

In Hasselt gaan wonen betekent natuurlijk ook dat ik op zoek moet naar nieuwe hobby's, de stad opnieuw wat leren kennen,... tips zijn dus altijd welkom (waar gaan de Hasseltse bloggers bijvoorbeeld hun naaigerief en stoffen halen?).
Maar nu nog 3 maand aftellen en alle officiële zaken in orden brengen.

14 opmerkingen:

la merlette blanche zei

Super! Veel plezier met het plannen en inrichten!

Jozefien zei

Wauw! Dikke proficiat!

Storm zei

Wow, wat een nieuws!

Khadetjes zei

Super, niets leuker dan je eigen huisje! Proficiat!

de Bakmadam! zei

Groot nieuws!! Gefeliciteerd, maak er helemaal je eigen stekkie van!

Kathleen zei

Woehoe! Proficiat!

Josie Something zei

Gefeliciteerd! Wanneer ik in Hasselt ben, spring ik toch altijd even binnen bij stoffenwinkel Maison Dorée.

Inge zei

Proficiat! Ik ben een Hasseltse naaister, dus als je zin hebt mag je altijd eens een koffietje met goed advies komen drinken ;)

Tante Jannie zei

Wat goed! Proficiat!

Plutomeisje zei

Ooh, leuk nieuws! 'k Heb helaas geen tips voor Hasselt, maar vanalles zelf ontdekken heeft ook zijn charme. :)

Karen. zei

Proficiat! Stof bij Maison Dorée (stoffenpaleis) of stoff in Alken of Eurotex in Kuringen! :)

Readkapke zei

Wat geweldig, gefeliciteerd!

Tiene zei

Oh leuk! Mijn lief werkt in leuven en neemt elke dag de trein daarop wilden we hier blijven wonen, ik werkte eerst ook in leuven en nu in limburg, anders waren we mss nr leuven gegaan, ons huis is in de bosstraat, dichtbij maastrichtersteenweg, daar woon jij?

An zei

Ik ben ook elke dag op en neer aan het pendelen naar Leuven. Ik zit in runkst, achter de kruisherenkerk :)