15 december 2013

Kerstknutsels

Ergens vorig jaar nam ik me voor dat ik dit jaar kost wat kost een eigen kerstboom zou opzetten, in een eigen huis natuurlijk. Gelukkig heb ik dat huis ook gevonden :). Een eigen kerstboom, daar keek ik al heel lang naar uit. Ik hou wel van die kerstsfeer. 

De boom zelf had ik al, samen met wat oude kerstballen van mijn oma. Maar om een mooi geheel te kunnen vormen ben ik zelf aan het knutselen geslagen. Ik ben dan ook al enkele weken bezig met enkele leuke DIY's. Op Pinterest vond ik de nodige inspiratie.

Als eerste maakte ik een papieren kerstboom. Samen met enkele theelichthuisjes maakte dat een mooie winterstad. Ideaal voor als de sint nog niet geweest is en je toch al zin hebt in kerst. 

Een avondje kleien leverde leuke witte hangers voor in de boom op. Dat idee haalde ik bij Lekker Fris.
Ik maakte een hoop huisjes en sterren. Een andere avond werd gevuld met origami. Deze sterren maakte ik uit een landkaart die ik kocht bij de Schleiper. En dan moest ik enkel nog witte kerstballen vinden. Toch wel even zoeken, maar uiteindelijk vond ik ze bij de Action, nog goedkoop ook! En een paar glitter- en doorzichtige kerstballen bij de Hema.

Het resultaat:
Bij de action vond ik ook nog een stolp. Kerstmannetje, wat pakjes en kerstballen eronder en weer een tafereeltje erbij.


Merry Xmas met letters uit de blokker en een leuk uiltje.

Als laatste nog iets voor tegen de muur. Met zwarte washi tape maakte ik een rendier. En daarrond nog enkele zwarte sterren.

En nu ga ik verder knutselen aan mijn Secret Santa!2 opmerkingen:

Khadetjes zei

Wat een leuk resultaat - en zelf gemaakt, petje af!

Steek - eltje zei

Super gedaan allemaal!!!
De papieren kerstbomen vind ik helemaal de max!
Je huis ziet er geweldig uit!