23 maart 2015

30 in 30

Iets meer dan twee weken geleden stond de grote 3 hier voor de deur. Ieek, ik was jarig en dat werd alvast goed gevierd in mijn huisje met enkele feestjes (die meteen met een housewarming gecombineerd werden).

Omdat 30 toch wel een speciaal jaar is, wil ik mij dit jaar eens wagen aan een lijstje van dingen die ik dit jaar allemaal wil doen. 30 dingen die afgestreept dienen te worden tegen dat ik 31 word. Ik heb de lijst realistisch gehouden dus hopelijk lukt het ook allemaal.

Dit is mijn lijstje (alvast mijn excuses voor de longread :))

1. New York bezoeken.
Het staat al lang op mijn life list en dit jaar zal het er eindelijk van komen. Bijna twee jaar geleden sprak ik met een vriendin af dat als we allebei 30 werden we samen naar New York zouden gaan. Een schone kado voor onszelf dus :).
De tickets en het hotel zijn ondertussen geboekt, in juli gaan we 10 dagen richting de Big Apple, ik kijk er al zo naar uit, nog 4 maanden te gaan!
2. 30 boeken lezen.
Een klassieker, lekker veel boeken lezen. In 2014 haalde ik er 25, dus hoop ik dat de 30 dit jaar ook lukt. Welke boeken er allemaal gelezen werden kan je in de zijbalk meevolgen.
3. Een vaste job vinden.
2014 was niet zo'n geweldig jaar voor mij op het vlak van werk. Ontslagen worden (te weinig werk), nieuw werk (waar je na 7 maanden mee stopt om een burn-out te vermijden dankzij de oh zo geweldige baas), erna een leuke tijdelijke job (maar jammer genoeg ook maar deeltijds),...
Maar ondertussen komt het weer stilletjes aan goed en ben ik als freelancer via Randstad aan enkele interims bezig en heb ik zowieso voltijds werk tot eind juni. Woehoe. Nu dus enkel nog terug een vaste job vinden! Maar dat zal wel lukken. Ondertussen doen we weer een hoop nieuwe ervaring op.
4. Terug naar de kunstacademie gaan.
Mijn hele lagere en middelbare schoolcarrière ging ik naar de tekenles. En ik mis dat toch wel, uren bezig zijn met je handen aan een werk, ideeën uitproberen, prutsen met verf,...
Nu de verbouwingen gedaan zijn en ik niet meer ga zingen in Leuven heb ik eindelijk terug voor tijd voor een nieuwe hobby. In september ga ik me opnieuw inschrijven en waarschijnlijk ga ik voor de richting 'toegepaste grafiek ' gaan, waar je kan leren zeefdrukken enzo. Leuk!
5. Een hond zorgen.
Ik wil er al heel lang eentje, maar moest me tot nu toe tevreden stellen met de wandelingen met mijn nicht en haar hondjes. Maar als mijn tuintje klaar is en ik terug ben van New York ga ik aan de zoektocht beginnen. Nu eerst nog even van mijn proper huisje zonder hondenhaar genieten.
6. Terug gaan sporten.
In Leuven ging ik bijna elke week fitnessen of zwemmen, maarja verhuizen en verbouwingen hebben dat op een heel laag (onbestaand) pitje gezet. Tijd dus om terug in actie te komen en iedere week richting zwembad te gaan of een goede wandeling te maken.
7. Een wereldkaart maken.
Boven op de gang is er nog een mooie witte muur die smeekt om wat vulling. Ik heb al wat ideetjes om een wereldkaart te maken waar ik al mijn reistrips op kan aanduiden. Nu nog uitwerken.
8. Mijn blog vernieuwen.
Ik wil al lang mijn blog eens wat overhoop gooien, of misschien zelfs helemaal opnieuw beginnen met een andere, want ik heb het gevoel dat het hier de laatste tijd enkel maar over dekentjes ging, terwijl ik ook graag ander dingen wil vertellen die niets met naaien te maken hebben. Hoe en wat moet ik nog een beetje verder uitdenken, maar iets moet er alleszins veranderen.
9. Een kleine site/online shop maken.
Nog een andere idee waar ik al even mee zit, is om een aparte site, blog of online shop te maken voor de geboortekaartjes en het andere grafisch werk dat ik maak en dat aan te vullen met wat zelfgemaakte interieurspulletjes. Een naam heb ik ook al, maar dat is nog even geheim.
10. Een reeks geboortekaartjes maken.
Om die site gevuld te krijgen heb ik natuurlijk meer dan 1 ontwerp nodig. Aan de slag dus!
11. Een fotogalerij maken.
In de inkomhal hangen al 4 fotokaders klaar, waarin ik van elke grote reis die ik maakte een mooie foto wil hangen. Voorlopig hangen er wat mooie Flow papiertjes in.
12. Een fotoreportage van mijn huisje maken.
Mijn huisje eens proberen te stylen en dan wat professionelere foto's proberen te maken. En hoe cool zou het zijn om daar dan ook mee in een boekje te raken, of in Ikea family ofzo.
13. De tuin afwerken en er een bbq in geven.
Momenteel is er hier enkel een zandvlakte in de achtertuin te vinden met een restje gras en asfalt. Hopelijk tegen de zomer een iets of wat afgewerkte tuin zodat mijn fiets in het tuinhuisje kan en belangrijker dat ik buiten in de zon kan zitten en een bbq kan houden.
14. Mijn schildersdoek beschilderen
Ik heb hier al jaren een groot schildersdoek staan. Van zo'n 1,5 meter groot denk ik. Dat moet nu eindelijk toch eens beschilderd raken. Heb ik meteen weer iets om tegen de muur te hangen.
15. Een stofje ontwerpen
Ook iets dat ik al lang wil doen.
16. Aan de Spoonflower contest meedoen.
Dat helpt natuurlijk om het vorige nummer gedaan te krijgen. Via de Spoonflower website wordt er elke week een wedstrijd georganiseerd om een stofje te ontwerpen in een bepaald thema. Handig als je zelf niet meteen inspiratie hebt. Ik ga proberen om er aan minstens 3 mee te doen.
17. Meer bloggen.
Simpel, meer bloggen. Minstens 1 keer per week. Dat wil dus zeggen 52 berichten dit jaar.
18. Opruimen, opruimen!
Een nieuw huis voor mij, maar ook voor de ouders. Dat wil zeggen dat er heel wat van mijn oude spullen onderweg zijn naar mij. Die moeten nog wat uitgesorteerd worden, weggegooid worden,... en dan pakken we ineens alle kasten hier nog eens aan.
19. Gezonder eten.
Er mogen terug wat kilootjes af, dus minder snoepen, gezonder eten en meer sporten. Zo'n 5 kilo eraf tegen volgend jaar? 
20. Zelf groentjes kweken.
In mijn mini-tuintje gaan er ook een paar bakken komen om groenten in te kweken. Groene vingers bovenhalen en hopelijk wat resultaat op mijn bord na de zomer.
21. 10 nieuwe recepten uitproberen.
Een nieuwe keuken vraagt om in gekookt te worden natuurlijk. En omdat ik zo vaak hetzelfde klaar maak, wordt het tijd om die kookboeken ook eens echt te gebruiken en wat nieuwe dingen uit te proberen.
22. Een nieuwe agenda voor 2016 maken.
Het wordt hier al enkele jaren gedaan, dus ook volgend jaar weer. En zorgen dat ie op tijd af is zodat jullie nog geen andere hebben gekocht en de mijne willen gebruiken :).
23. Een verjaardagskalender ontwerpen.
Zo eentje voor op de wc, zodat het dagelijkse bezoek er voor zorgt dat je geen jarigen vergeet.
24. Fotografiekennis bijschaven
Mijn fotografiekennis nog eens wat opfrissen en terug wat oefenen en meer foto's nemen (hopelijk met een nieuw fototoestel als het budget dat toelaat).
25. Calligrafie/typografie oefenen.
Ik maak al regelmatig verjaardagskaartjes met typografie of enveloppen met calligrafie. Maar ik wil het toch nog verder oefenen en misschien ook eens proberen een mooie poster te maken.
26. De hele krijtbordmuur vol tekenen.
Niet enkel een spreuk ofzo maar eens proberen om die hele muur vol te krijgen met leuke tekeningetjes, patroontjes. En als het op niks trekt dan veeg ik het gewoon uit en begin ik opnieuw.
27. Een lamp knutselen.
Er hangt hier nog een peertje zonder lampenkap. Zo zielig :). Zelf een lamp maken met touw of iets met karton of papier....to be continued.
28. Heen en terug fietsen naar Bolderberg.
In de zomer verhuizen de ouders naar hun nieuwe huis in Zolder. Dat is maar 11 km van Hasselt langs het kanaal. Het moet dus zeker lukken om tijdens een zonnig weekend op en neer te fietsen.
29. Een winkeltrip naar Antwerpen.
Om er de Habitat, Urban Outfitters, Odille en Kamille en alle andere leuke interieurwinkeltjes te gaan ontdekken die je in Hasselt niet vindt. 
30. Hasselt wat beter leren kennen.
Ik woon hier nu al bijna twee jaar en zat op kot in Diepenbeek. Maar de echte speciale, mooi, kleine plekjes van Hasselt ken ik nog niet zo goed. Een paar stadswandelingetjes (met de hond?) zullen dus zeker geen kwaad kunnen.

Zo dat was een hele boterham :). Nu het nog waarmaken. De bedoeling is om hier elke maand een klein overzichtje te plaatsen van wat er allemaal al gelukt is en waar er nog veel werk aan is.

Tot blogs!


5 opmerkingen:

Tiene zei

Gelukkige verjaardag, met nr 29 en 30 kan ik helpen, in Antwerpen wil ik eens naar Julija's shop en petit Pan en Hasselt ken ik heel goed, veel leuks te ontdekken hier! groetjes uit de Casterwijk

Kathleen zei

Geweldige lijst! Heel veel succes en plezier er mee!

Katrien zei

Wow, veel herkenbare puntjes :-) Veel succes ermee!

De Zuster Van zei

Wauw, een heel inspirerende lijst! Succes en vooral veel mooie momenten gewenst!

Storm zei

Gelukkige verjaardag alleszins! Je lijstje is goed gevuld, veel succes ermee!