7 mei 2015

30 in 30: maand 1 en 2

Er zijn alweer 2 maanden voorbij gevlogen na mijn verjaardag. Tijd dus om eens te kijken hoe het met mijn doelstellingen staat voor dit 30ste levensjaar. De volledige lijst kan je hier steeds bekijken.

2. 30 boeken lezen.
Er werden 6 boeken gelezen. En dat waren allemaal young adults :). De laatste jaren ben ik veel jeugdboeken aan het lezen in plaats van altijd maar die volwassenenthrillers. Verademend om je nog eens onder te dompelen in allerlei andere (fantasie)werelden. Meestal lees ik ze dan wel in het Engels, dat is net iets moeilijker maar ook gewoon leuker om ze in hun oorspronkelijke taal te lezen. En zo onderhouden we ons Engels.

Dit las ik:
 - Saeculum - Ursula Poznanski: 
Over een middeleeuws spel midden in de bossen waarbij er een vloek tot leven lijkt te komen. Het was een goed boek waarbij je echt meegezogen wordt in het verhaal en de spannende sfeer en je alleen maar verder wilt blijven lezen.
- The fault in our stars - John Green:
Het alom gekende boek van John Green. Mooi boek, nu de film nog zien.
- More than this - Patrick Ness: 
Na de Chaos Walking Trilogie en A monster calls heb je sowieso hoge verwachtingen van zijn volgende boeken. Dit boek gaat over de vraag wat er gebeurt als je sterft. Is er een hiernamaals? Mooi en verrassend boek met een einde dat wel even blijft hangen. De moeite!
- Eve & Adam - Michael Grant & Katherine Applegate:
Over het maken van de ideale jongen. In het echt, met nieuwe bio-technologieën enzo. 
Goed idee maar niet heel ver uitgewerkt en een beetje oppervlakkig. Beetje in dezelfde stijl als de Bzrk-triologie.
- The new world - The wide, wide sea - Snowscape - Patrick Ness:
3 kortverhalen die horen bij de Chaos Walking Trilogie, die ik nu pas ontdekte. Leuke aanvullingen op de boeken met wat extra informatie over de personages. En omdat het maar korte verhaaltjes zijn tel ik deze maar als 1 gelezen boek.
- De labyrintrenner - James Dashner:
Eerste keer dat ik de film eerder zag dan dat ik het boek las. En dat was toch niet zo fantastisch, je blijft het met de film vergelijken en hier viel dat wel tegen omdat de film totaal anders is dan het boek. In het begin raakte ik ook niet zo goed weg in het boek door het rare taaltje van de jongens. Waarschijnlijk komt het in het Engels wel beter over, maar nu voelde het wat geknutseld aan. 
Volgende keer dus toch eerst het boek lezen en dan pas de film kijken.
6. Terug gaan sporten.
Het begin werd gemaakt. Een klein begin: wat wandelen en sinds een paar dagen ben ik yoga aan het proberen met YouTube filmpjes en dan doe ik erna nog wat BBB-oefeningetjes. Volhouden nu en ook nog eens in het zwembad geraken.
10. Een reeks geboortekaartjes maken.
Toch al 1 nieuw ontwerpje erbij!
13. De tuin afwerken en er een bbq in geven.
Het tuinplan is klaar, nu nog uitgevoerd krijgen. Tegen de zomer zal moeilijk worden, maar hopelijk lukt het toch om de verharding en de grondwerken op korte termijn klaar te krijgen.
17. Meer bloggen.
Er werden 9 berichten geschreven (dit incluis). Dat is er perfect 1 per week :).
18. Opruimen, opruimen!
Ook hier al heel wat actie. Omdat de ouders binnenkort verhuizen werden al mijn oude spullen die daar op de zolder stonden naar hier gebracht. Maar daar had ik natuurlijk niet genoeg plaats voor, dus werd het tijd om eens goed op te ruimen. Er werd heel wat bij het papier gezet, weggegooid of bewaard in mijn kast. De dozen en laden kregen allemaal labeltjes zodat ik alles snel terug kan vinden. De voor en na foto's:

Nu moet enkel de kelder nog opgeruimd worden, maar dat kan pas als mijn tuin af is en er heel wat spullen naar het tuinhuisje kunnen.
21. 10 nieuwe recepten uitproberen.
Nog niet echt een middagmaal, maar ik heb wel al een geslaagde poging achter de rug met het maken van zelfgemaakt vanille-ijs. Zonder ijsmachine. Mmmm.

30. Hasselt wat beter leren kennen.
In het maandelijkse krantje van Hasselt stonden de geluksplekjes van de stad opgesomd. Natuur, museums,... Ideaal om Hasselt wat beter te leren kennen dus.
Op een zonnige lentedag ben ik al samen met de ouders de Japan Tuin gaan verkennen. Het was al van 2003 geleden dat ik daar nog geweest was (met school) en nu de bomen allemaal in de bloesems stonden was het het ideale moment om nog eens langs te gaan.
Zo, dat was het. Op naar meer!

2 opmerkingen:

gerhilde maakt zei

Goed begonnen!

Misstraaitoenaai zei

Leuk om te lezen.... Je hebt toch al wat zaken verwezenlijkt in die 2 maanden!