31 mei 2015

Welcome new friend

Na 6 jaar trouwe dienst werd het toch eens tijd om mijn oud fototoestel te vervangen. Dat was een Powershot van Canon, een bridge-toestel waarmee je alles kan, van macro tot superzoom. 
Het werkt nog steeds goed, maar er zit een dode pixel in, die je in elke foto ziet en ik was ook niet meer zo tevreden van de fotokwaliteit. En het was nogal zwaar, ondanks dat het niet zo groot is, door de 4 AA-batterijen die er in zitten.

Tijd voor een nieuwe dus, een spiegelreflex. Ik heb ook even naar de nieuwe systeemcamera's gekeken, maar die zijn mij nog te duur, zeker als je er eentje met een viewfinder wilt hebben, wat ik toch noodzakelijk vind om makkelijk foto's te kunnen nemen. 
Het werd uiteindelijk een Nikon D3200, een instapmodel, om alles weer te ontdekken. Ik wou graag eentje die nog niet te groot was en dus nog makkelijk mee op reis te nemen is. En een lens met iets groter bereik, zodat ik niet van lens moet wisselen. 

Dus nu de handleiding goed lezen en alle functies ontdekken en dan wat oefenen zodat ik in New York mooie foto's kan nemen.


4 opmerkingen:

gerhilde maakt zei

Leuk speelgoed. :-)

Tam Tam zei

Dat komt zeker goed!

Anoniem zei

Met een spiegelreflex moet je ook lenzen hebben he,
Koop een 2ehands 35 mm of de nieuwe 50mm/f1.8

emmel-prutsemieke zei

Ik heb nog nooit een dode pixel gezien...