7 juli 2015

30 in 30: maand 3 en 4

Alweer 2 maanden die voorbij zijn gevlogen. Tijd om nog eens te kijken hoe het met mijn doel-stellingen staat voor dit 30ste levensjaar. De volledige lijst kan je hier steeds bekijken.

1. New York bezoeken.
Bijna, bijna. Nog 10 dagen te gaan, woehoe :).
2. 30 boeken lezen.
6 boeken werden er gelezen. In totaal dus al 12 boeken gelezen op 4 maanden tijd, niet slecht. Aan dit tempo zou ik zonder problemen aan de 30 moeten geraken.
Dit werd er gelezen:

- Erebos - Ursula Poznanski:
Net zoals Saeculum een heel goed boek. Deze keer over een computerspel dat in het grootste geheim de ronde doet op een middelbare school en iedereen in zijn ban heeft. Het deelt opdrachten uit die de spelers ook buiten de spelwereld moeten uitvoeren en die worden steeds gevaarlijker.
Het verhaal is heel vlot geschreven waardoor het soms moeilijk is om het boek neer te leggen. Ik ergerde me alleen af en toe aan de vele schrijffouten die in het boek staan. 
- Gevonden - Harlan Coben:
3de jeugdboek van de schrijver, dat volgt op Schuilplaats en Nu of nooit. Leuke boeken, ook omdat dezelfde personages uit zijn volwassenboeken terugkomen.
- The crane wife - Patrick Ness:
Het eerste boek voor volwassenen van Patrick Ness. Over een kraanvogel die gered wordt door het hoofdpersonage, waarna hij de volgende dag de vrouw van zijn dromen tegenkomt (maar die verbergt toch wel wat).
Hoge verwachtingen van het boek, maar die werden niet ingelost. Ik vond het nogal een verwarrend boek. (Eer ik door had dat het over een Japanse legende ging). Er zaten wel mooie stukjes in, maar ook vreemde dialogen en wisselingen van vertelstem die niet altijd werken. Tegenvaller dus. Hij moet het maar bij jeugdboeken houden :).
- Schim en Schaduw - Leigh Bardugo:
Een boek met zo'n mooie cover kan je niet lang in de rek laten staan. Eerste boek in de Young Adult triologie, die plaatsvindt in het land van Ravka (met een Russisch tintje), waar mensen (Grisha's) met speciale krachten het moeten opnemen tegen een Schaduwvlakte vol duistere monsters.
Mooi geschreven, spannend, leest vlot en tof dat er Russische elementen in zitten. Ik kan het me al helemaal voorstellen. Ik ben net in nummertje twee begonnen, ideaal vakantievoer.
- The perks of being a wallflower - Stephen Chbosky:
Over het leven van een tiener die als muurbloempje door het leven gaat en zijn belevenissen neerschrijft in brieven. Ik vond het eigenlijk een beetje een tegenvaller dit boek, waarschijnlijk verwachtte ik er meer van omdat het zo populair is. Wat er nu precies tegenstak weet ik eigenlijk niet zo goed, misschien was het omdat het verhaal enkel vanuit het hoofdpersonage wordt verteld, en je daardoor de rest van de personages niet zo goed leert kennen, en je ondanks alles wat ze meemaken niet zoveel kan meeleven met hen.
Wel leuk aan het boek is dat je even terug in de jaren '90 belandt. Ik zag de film ook na het lezen van het boek, ook die kan het er wel mee door.
- The Martian - Andy Weir: 
Super boek :). Zoveel humor dat er in zit. En dat terwijl er heel wat wetenschappelijke beschrijvingen in zitten en hij nogal in een heel benarde situatie zit: astronaut Mark Watney werd tijdens een missie op Mars voor dood achtergelaten, maar dat was ie dus niet en nu moet hij proberen te overleven tot een volgende missie hem kan oppikken, wat nog zo'n 4 jaar duurt.
Het boek is heel goed geschreven, je blijft lezen omdat je natuurlijk wilt weten of hij overleeft of niet. En de humor zorgt voor een goede afwisseling met de wetenschappelijke beschrijvingen van de fratsen die hij moet uithalen om te overleven.
Ik ben benieuwd naar de film die binnenkort uitkomt.
3. Een vaste job vinden.
Mijn interim bij Infrax zit er weer op na bijna 4 maanden. Nu is het weer zoeken naar iets nieuws. Hopelijk lukt dat tegen augustus. Duim je mee?
6. Terug gaan sporten.
Dit gaat al goed. Er werd gestart met yoga (via Yoga with Adriene op Youtube) en dat wordt nog steeds bijna elke dag gedaan. De lenigheid gaat er op vooruit en de spieren zijn ook weer in actie gezet. Ook al een keertje de 30 days Shred gedaan, maar dat werd even gepauzeerd met het warme weer. Sporten en 37 graden gaan niet zo goed samen.
7. Een wereldkaart maken.
Dit kan ook geschrapt worden. Je kan de DIY hier vinden. Ik kreeg heel leuke reacties en heel wat bezoekers over de vloer :). Dat is altijd plezant!
8. Mijn blog vernieuwen / 9. Een kleine site/online shop maken.
Ik ben achter de schermen al wat nieuwe ideetjes aan het uitwerken voor mijn nieuwe blog. Het is al beslist dat ik een nieuwe blog/site ga maken om mijn grafisch werk op te kunnen tonen (zoals een collectie geboortekaartjes) en om hopelijk ook wat zelfgemaakte interieurspulletjes te kunnen verkopen.
Work in progress!
17. Meer bloggen.
8 nieuwe blogberichten. 17 in het totaal al. Dat is er nog steeds eentje per week. We blijven op schema. Alhoewel de vakantie waarschijnlijk wel wat roet in het schema zal gooien :).
19. Gezonder eten.
Al wat minder koeken gegeten en samen met de beweging heeft er dat toch al voor gezorgd dat ik 1.5 kg kwijt ben. Het begingewicht was wel hoger dan ik dacht, :p, dus er moeten nog steeds wel wat kilo's vanaf.
21. 10 nieuwe recepten uitproberen.
Er werden nog 2 housewarmings gegeven en daar werden er nog wat nieuwe receptjes uitgeprobeerd: spaghetti alla putanesca, kip met een honingkorstje en wok met rundsvlees en paksoi. En gisteren kwam mijn eerste gratix box van Hellofresh: 3 nieuwe gerechten om uit te proberen.
24. Fotografiekennis bijschaven
Mijn nieuwe vriend ging al een paar keer mee op stap om te oefenen. Klaar om mee op reis te gaan.
25. Calligrafie/typografie oefenen.
Ik maakte enkele posters met quotes, dat kon je hier lezen.

Weer heel wat vooruitgang geboekt, sommige andere puntjes van de lijst gaan moeilijk worden. Bijvoorbeeld die eigen groententuin, want het seizoen is bijna voorbij en ik heb nog altijd geen achtertuin. We zullen wel zien waar we geraken :), nog 8 maand te gaan!

1 opmerking:

Sheena zei

Goed bezig!:-) Ik ben benieuwd naar 'The Martian', ik zet het alvast op mijn leeslijst.