28 juni 2015

NYC prep - reisdagboekje

Nog 19 keer slapen en dan stappen we eindelijk op het vliegtuig richting New York! 
Tijd om aan de voorbereidingen te beginnen dus. Net zoals bij mijn andere grote reizen hoort daar een reisdagboekje bij.

Tijdens de vorige reizen schreef ik er telkens een heel verslag in neer van elke dag. Maar omdat het nu een citytrip is, waar er heel veel bezocht gaat worden, is er waarschijnlijk minder tijd om alles op te schrijven. Ik heb nu dan ook al heel wat informatie op voorhand neergeschreven, zodat we ter plekke niet meer teveel moeten opzoeken. En dan kan ik nog elke dag kort opschrijven wat we gedaan hebben en eventueel nadien nog een uitgebreider verslag schrijven.

Geen Moleskine boekje deze keer, maar een Urban Gridded Notebook dat ik bij de verjaardagsdoos van Papiermier kreeg. Past perfect bij een citytrip met alle grondplannen van hoofdsteden die er in staan.

Er werd een voorblad gemaakt, enkele grondplannetjes en dan werd alle info van het hotel en de vluchten enzo genoteerd. Algemene info, things to do, openbaar vervoer, ... De komende weken nog wat verder aanvullen.
Daarbuiten heb ik ook nog een reisgids gekocht en de 100% New York waar we wel wat wandelingen uit zullen doen. Genoeg info om ons 9 dagen bezig te houden.


Als iemand nog tips heeft, die zijn natuurlijk altijd welkom! Een fotoverslag zal zeker volgen op de blog als ik terug ben en dan kan ik zelf tips uitdelen :).

6 opmerkingen:

janusje zei

Geen tips hier. Maar dat reisboekje is nu al zo mooi! Ik hou van de combinatie tekst - tekening. Super gedaan!

De Zuster Van zei

Amai, zo tof gedaan! Maak er een onvergetelijke reis van! (Zei ze lichtelijk jaloers :-))

Jozefien zei

Wat een zalige manier om naar je reis toe te leven!

Evi zei

Oh, zeker eens naar het strand in Coney Island gaan! Het is zo gek om in een halfuurtje van de megadrukke grootstad plots aan een strand te zijn (bij ons was het toen superrustig, maar ja, dat was in februari :) )

Plutomeisje zei

Ziet er super leuk uit! Ik begin altijd aan zo'n boekje, maar na een paar dagen slaag ik er al niet meer in om het verslag van mijn dag op te schrijven en eindigt het ergens op de stapel onafgewerkte reisboekjes. Het lijkt mij nochtans zo leuk, om een mini scrap en schetsboek te hebben van iedere reis...

Isabelle blogt zei

De gratis ferry naar Staten Island nemen om een mooi zicht te hebben op de skyline, huur een dag een fiets - fietsen op het mooie fietspad aan de East River en de Hudson en zelfs in hartje Manhattan is zeker te doen (en door Central Park uiteraard), The High Line, Chelsea Market, Brooklyn, genieten van de biomarkt op Union Square, South Street Seaport, ...
Na 5 citytrips ken ik mn weg er wel al! ;-)
The Pod is trouwens eens goeie keuze.