30 juli 2016

31 in 31: maand 3 en 4

Een paar weekjes te laat voor een nieuwe update over mijn 31 in 31 uitdaging, maar ondertussen ben ik er al meer dan 4 maanden aan bezig: 31 doelstellingen om voor mijn 32ste verjaardag uit te voeren. De volledige lijst kan je hier terugvinden, maar hoe ver staat het er nu mee? 

1. De tuin afwerken en er een bbq in geven.
De tuin is af, dat kon je hier al lezen, maar een echte bbq is er nog niet van gekomen. Ik heb dan ook geen bbq :), en het weer werkte de laatste tijd nog niet echt mee. Wel deed ik een nep-bbqtje binnen in huis met de grilpan en lekkere worstjes en sate's.
2. Zelf plantenbakken uit steigerhout maken
Uit hout zijn ze nog niet, maar er is wel al een plantenbak in de tuin verschenen om groentjes in te kweken.

3. Zelf groentjes kweken
En er zijn al groentjes verschenen in die bak: radijsjes en sla :). Meer past er niet in. Maar het groeit wel goed en ze zijn beter beschermd tegen de slakken.
4. 31 boeken lezen
Ik las al 23 dit jaar, waarvan al 17 vanaf maart. 9 boeken erbij sinds de vorige update dus :). Dit werd er gelezen:
- Verdriet is een ding met veren - Max Porter: kort boekje over verlies en het rouwproces, speciaal, maar het poëtische was toch niet echt iets voor mij.
- Nodig - Joelle Charbonneau: over tieners die opdrachten krijgen via een sociaal platform, dat steeds meer uit de hand loopt. Op zich een redelijk boek, maar het idee leek veel te veel op dat van Erebos van Ursula Poznanski, en werd daardoor veel minder om te lezen, omdat je het einde al kon voorspellen.
Mijn zuster woont op de schoorsteenmantel - Annabel Pitcher: mooi boek
- Station Elf - Emily St. John Mandel: tof boek over een mogelijk 'einde van de wereld', waarbij de kleine groep mensen die overblijven na een griepvirus, een manier zoeken om te overleven en hun gewone leven terug op te bouwen. Eigenlijk een heel rustig boek, zonder overdreven apocalyptische toestanden, dat gewoon weergeeft hoe mensen met de situatie omgingen.
- Drie Schimmen - Cyril Pedrosa: een tweede graphic novel over een vader die zijn zoon moet afgeven, en een manier zoekt om dit zo lang mogelijk uit te stellen, maar het onvermijdelijke kan niet uitgesteld worden.
- Elenor & Park - Rainbow Rowell: ook een mooi boek over een eerste liefde tussen twee tieners en hun verschillende gezinssituatie waar ze in opgroeien.
- Giver - Lois Lowry: boek dat je doet nadenken over de keuzes die gemaakt worden: ofwel leven in een samenleving waar iedereen gelijk is, maar er
- This is where it ends - Marieke Nijkamp: over een schoolshooting in een dorpje in Amerika, verteld vanuit het standpunt van 4 leerlingen. Spannend en geeft goed weer wat er allemaal door de hoofden van de leerlingen gaat en welke keuzes ze op dat moment maken.
- The tattooed heart - Michael Grant: 2de deel uit de reeks 'Messenger of Fear', een speciaal boek over een messenger of fear die mensen die anderen tot wanhoop drijven afstraffen door ze aan gruwelijke dingen bloot te stellen. 
5. Elke week zwemmen en yoga doen
Het zwemmen dat lukt makkelijk, gewoon elke woensdag voor de koorrepetitie, maar die yoga, is op een paar keer na, weer helemaal stilgevallen. Maar ik denk dat ik in augustus nog eens een 30 dagen yoga challenge ga doen. Heb ik meteen weer een uitdaging voor het volgende puntje.
7. Elke maand een nieuwe challenge
In mei deed ik mee met de 10.000 stappen op het werk, in juni deed ik niet echt iets, maar in juli terug bezig met 30 dagen tekenen. Dus al bij al nog ok :). En in augustus terug yoga doen!
10. Elke maand een poster ontwerpen
Ik tekende enkele posters met liedjesteksten uit, en ook tijdens de 30 day challenge wordt er heel wat afgetekend. 

14. Meer bloggen
Bwa, dat gaat nog altijd niet super. Wel veel om te vertellen, maar ik ben op het moment liever bezig met een boek of een potlood. En nu het mooi weer is, moeten we daar ook van genieten he.
16. Meer tekenen en schilderen
Dat lukt goed, zeker nu ik bezig ben met de 30 day challenge van Plutomeisje. Terug nieuwe technieken uitproberen en de waterverf terug bovenhalen. Tof, en weer wat nieuwe dingen om in fotokaders te steken. Op Instagram kan je alles meevolgen!
18. De kelder en mijn kleerkast opruimen
De kleerkast had al een beurt gehad en in mijn vakantie werd de kelder aangepakt: volledig uitgemest en uitgepoetst, en dat was ook nodig, want hij heeft een paar keer een beetje onder water gestaan met de vele regen. Nu staat alles van de grond en kan dat makkelijker gepoetst worden indien nodig. 
27. Een graphic novel lezen
Check, nummer 2 met' Drie Schimmen' is ook al achter de kiezen.

Zo dat was het, ondertussen is er al weer bijna een maand voorbij, dus de volgende update in september is niet meer zo ver af. Tot dan!

Geen opmerkingen: