7 januari 2012

Een agenda voor 2012

Het nieuwe jaar is alweer een weekje verder, de kerstvakantie zit er dus ook weer bijna op, jammer genoeg. En dat betekent dat het weer bijna tijd is om terug te gaan werken.

Bij dat nieuwe jaar hoort ook een nieuwe agenda. Al enkele jaren schaf ik mij dan zo'n geweldige Moleskine aan, maar dit jaar wou ik eens iets anders. En dan komt de blogwereld weer met heel wat inspiratie op de proppen. Zoals de agenda die Vermiljoen vorig jaar maakte en die door vele bloggers, waaronder Polkadotjes, ook gemaakt werd.
Maar dat was er natuurlijk eentje voor 2011, niet meer bruikbaar dus. En zo heb ik mij dus de laatste dagen bezig gehouden met het maken van mijn eigen agenda. De ringetjes had ik al even geleden gekocht, nu de rest dus nog.

Eerst werden er allemaal blaadjes gemaakt met de datums erop, twee per week, en dan uitzoeken in welke volgorde ze moesten staan om ze gemakkelijk af te kunnen printen. Daarna heb ik nog wat figuurtjes ontworpen in Illustrator om de bladzijden wat op te fleuren, zoals een vosje, kat, pinguin, uil, ... Eentje voor elke maand.
Eens alle blaadjes klaar waren, was het nog kwestie van ze af te drukken en uit te snijden. Achteraan werden er nog enkele to-do- en boodschappenlijstjes toegevoegd. Dan nog twee kartonnetjes bekleden met stof als kaft. Die kaft heb ik ook nog voorzien van een elastiek zodat alles mooi samenblijft en de voorkant werd voorzien van het jaartal in flockfolie. Ringetjes erdoor en klaar. Of toch bijna.
Er werden nog enkele leuke quotes op geel papier afgedrukt om er af en toe tussen te steken. Dan nog een tabblad om de dag van vandaag makkelijk terug te vinden, met een motiverende quote erbovenop. Altijd leuk om de dag zo te beginnen.
Nog wat lege blaadjes voorzien om wat op te kunnen schetsen of voor de momenten waarop je dringend papier nodig hebt, maar het nergens vindt. Enkele envelopjes voor de rekeningetjes en stickertjes om alle verjaardagen aan te kunnen duiden. Wat foto's tussendoor en dan is het ongeveer klaar. Doorheen het jaar zullen er nog wel enkele dingen aangevuld worden, zoals een adressenlijst die ik nog moet maken en een jaaroverzicht van 2012 en 2013.
Zo se, nu ben ik weer helemaal klaar om aan het nieuwe werkjaar te beginnen (allez, nog 1 keertje uitslapen, en dan misschien :) )

ps: het is misschien al wat te laat, want het jaar is al begonnen, maar indien er iemand interesse heeft in de pdf's van de agenda, dan laat je maar iets van je horen!

16 opmerkingen:

Fee! zei

Alweer zalig, An!

frugally honest zei

Could you please send me the pdfs? brokaw.emily@gmail.com

Piepow zei

Een zeer mooie versie van deze agenda. Goed gedaan!

Tine zei

Amai, ziet er super uit!

Juliettejet zei

wat eenmooie agenda zeg.
ik ben wel geinteresseerd in de pdf's hoor.
liefs,
kimberley

Jozefien zei

Oo! Ik ben fan! Vind dit echt de mooiste in blogland. (De Vermiljoens en Polkadotjes vind ik wel mooi, maar niet strak genoeg. Die van jou is echt af gewoon)

Ollie en Wallie zei

dankuwel allemaal voor de complimentjes!

Polkadotjes zei

Hij is super!

Maria zei

Wat gaaf zeg, die agenda! Wordt vast fijn om dit jaar je afspraken op te schrijven in een eigen agenda :)!

Anoniem zei

Die pdf-jes zou ik ook wel graag ontvangen! Heel mooi!

Bedankt, rebeccavergote@telenet.be

karolien b zei

Hey... net je blog voor de eerste maal bezocht! ik kom zeker terug!!! zou het mogelijk zijn om de pdf van dat agendaatje door te sturen? dank je wel,
karolien.boelaert@telenet.be

Plutomeisje zei

Wow, zo een zalige agenda! Ik ben wel geïnteresseerd in de pdf's (en in een versie voor 2013 ook al aub :P)

Mad Moiselle zei

Jij maakt echt knappe dingen!

Nienke zei

De versie van 2013 wil ik ook al wel ;)

Allez, eigenlijk nog liever een schooljaaragenda ;) !

Ook met een speciaal programma de agendablaadjes gemaakt?

Kim zei

Amai dit ziet er supermooi uit.
Mag ik ook het pdf-je ontvangen?
Kim.vandenheede@gmail.com

bezoekers zei

Amai, heel mooi,
zou het mogelijk zijn om mij ook het pdfje door te mailen aub. Bedankt alvast
grootaerd.deprez@gmail.com