14 januari 2012

Geboorteknuffels

Het was even wachten tot ik erover kon schrijven, maar de babybezoekjes zijn achter de rug, dus nu mag het eindelijk!

Jullie kennen het waarschijnlijk wel, dat je op zo'n leeftijd gekomen bent dat er in je omgeving nogal wat getrouwd wordt en als gevolg daarvan ook heel wat kindjes geboren worden. Hier ook dus.
Begin november kwam baby Lore ter wereld, dochtertje van een mede-Flatnutter. En dat betekent babybezoek! En babykadootjes!
Het leek me wel een leuk idee om een knuffel te maken. En om dan eindelijk nummertje 33 van mijn lijst te kunnen schrappen, heb ik een poging gedaan om er zelf eentje te ontwerpen. Een knuffel met lange armen, benen en oortjes, die makkelijk vast te nemen zijn door kleine handjes en die ze als ze wat ouder zijn achter zich aan kunnen sleuren over de grond. Zoiets :).

Het hoofdje probeerde ik eerst een paar keer uit in een reststofje om de juiste vorm te vinden en daarna gingen we met de goede stof aan de slag. Roze en gekleurde bolletjes voor de accenten.
Het werd een konijntje met grote flaporen, een klein staartje en een 'boleo'-accent op de buik. De oogjes en mond werden er met de hand op geborduurd, zodat er geen kleine dingetjes in kleine mondjes kunnen belanden.
Het was wel even zwoegen om het lichaampje te kunnen stikken met al die armen en benen erin gepropt, maar het is uiteindelijk toch gelukt.
De knuffel werd meteen goedgekeurd door mijn kleinste nichtje, die er meteen mee ging lopen toen ze hem zag. Toch maar rap teruggenomen en ingepakt :). Nog enkele labeltjes erbij gemaakt met een 'hoera'- en 'Wallie'-stempel en het pakje was klaar voor het babybezoek.
Ook bij mijn neef kwam de ooievaar eind november langs. Deze keer was het een jongetje. Dus werd er ook voor hem een knuffel gemaakt: een giraf, in groen stof met blauwe bolletjes als accent en gele vilten horens. Van kop tot teen zo'n 40 cm groot.
Toch wel leuk om te maken, zo'n knuffel, en er gaan er nog heel wat moeten volgen want de babyboom is hier nog maar pas begonnen!
Als jullie zelf geïnteresseerd zijn in een knuffel, voor je kindjes of als kadootje, mag je altijd iets laten weten, ik steek er graag nog eentje in elkaar!

4 opmerkingen:

Jozefien zei

Mooi! Lange armen en benen geven het leukste effect, maar zijn inderdaad een heel gedoe om netjes te naaien, ik spreek uit ervaring :-).

Owl.mygod! zei

ow mijn eerste bezoek aan je blog en ik ben een blijver! echt super die knuffels!

Nienke zei

PRACHTIG !!

wannesraps zei

Heel leuke knuffels heb je gemaakt!
Maren