2 januari 2012

Op de eerste dag van het jaar...

...is het altijd groot feest bij de oma. Heel de familie (zo'n 40 man) propt zich dan in de veranda om lekker te eten, te babbelen, te lachen en zich vol proppen met ijs en gateau. Na al dat eten is het dan traditie om nieuwjaarsbrieven voor te lezen aan de meters en peters in ruil voor een centje of kadootje. De een doet dat al met meer plezier dan de andere :). Maar in ruil voor het centje wordt er ook voor een bedankje voor de meter of peter gezorgd.

Mijn meter had al een paar keer laten vallen dat ze wel graag een handtas wou hebben. Dus gingen we deze vakantie aan de slag om er eentje te naaien. Ook voor de oma werd er eentje gemaakt.
De meter kreeg een Phoebe Bag. Een beige met een paars bloemenstofje als voering. En voor de oma werd er een Olivia Bag gemaakt, bruin met een gespikkeld binnenstofje. Beide tassen werden ook voorzien van een bijpassende, afneembare Blom en een binnenzakje.
Zelf ben ik ook al meter van mijn oudste nichtje van vijf. Ik moest dus zelf ook voor een kadootje zorgen. Dat werd een zelfgemaakte pennenzak in dezelfde stofjes als de Blom die ze met Kerstmis kreeg.
Voor de eerste keer teste ik ook de flockfolie uit die ik op het stoffenspektakel had gekocht bij Bambiblauw en werd de naam in roze letters op de pennenzak gestreken. En natuurlijk werd de pennenzak ook gevuld met wat potloden en pennen.
En zo zijn we nu eindelijk rond met alle kerstkadootjes en kan ik nog eens vanachter het naaimachine kruipen (alhoewel er deze week nog een knuffel gemaakt moet worden) en nog wat genieten van de laatste week vakantie.

3 opmerkingen:

Fee! zei

Heel mooi: je kiest altijd mooie stofjes en je werkt heel fijn. Je foto's zijn ook altijd de moeite. Je gaat dat ook dit jaar heel goed doen. Ik ben fan!

Maarten zei

Ik hoor de ouders nog netjes in koor zeggen: 'ooOOooh, een pennenzak.' ;-)

Moi zei

Ooohh wat een mooie zakken!!! Heel knap gedaan! Super!