7 januari 2016

30 in 30: maand 9 en 10

Opnieuw twee maanden voorbij en de laatste twee maanden komen er aan. Tijd dus om nog eens naar mijn 30 in 30 lijst te kijken en te zien welke vorderingen er nog gemaakt zijn. De volledige lijst kan je steeds hier bekijken. 

2. 30 boeken lezen.
Ik las 4 boeken uit in november en december. Dat brengt het totaal op 24. Nog 6 te gaan dus, waarvan ik er eentje al weer bijna uit heb. Dus nog iets meer dan 5 boeken op 2 maanden, hopelijk lukt dat! Ik heb alleszins weer iets meer tijd om te lezen, omdat ik terug aan het pendelen ben: zie het volgende puntje :).
Ik las:
Hollow City - Ransom Riggs:
2de boek van de  Miss Peregrine's triologie. Ik las het opnieuw in het Engels als opfrissing voor het 3de en laatste deel dat pas uit is. Super boek, met interessante en 'bijzondere' personages, heel wat actie, tijdreizen door een land in oorlog, en heel wat meer achtergrondinformatie. De moeite als je van wat fantasie en griezelverhalen houdt.
We all fall down - Michael Harvey:
Zo'n engelstalige pocket die ik meenam op het boekenfestijn. Om eens tussendoor te lezen, en zo'n boek was het ook wel, een thriller, maar niet super geschreven. Met een plot over een dodelijk virus dat zich verspreid in Chicago had ik nog wat meer spanning verwacht, maar dat viel wat tegen. Niet echt een boek om over naar huis te schrijven dus.
Messenger of fear - Michael Grant:
Ongelofelijk hoeveel boeken Michael Grant schrijft per jaar, met Messenger of fear schreef hij weer iets speciaals bij elkaar, een eerste boek van een nieuwe triologie. De samenvatting van het boek gaf niet veel prijs, maar de vormgeving met de zwarte pagina's sprak mij wel aan.
Het boek gaat over Mara, die wakker wordt in een mistige omgeving en zich niets meer herinnerd over zichzelf en haar leven. Ze ontmoet al snel de 'messenger of fear', die haar het leven van verschillende mensen toont op momenten dat ze iets slechts doen in hun leven. Om hun te straffen moeten ze meedoen aan een gruwelijk spel.
De plot van het boek was wel wat voorspelbaar, maar de sfeer is wel heel speciaal en grimmig (het zijn dan ook de enige jeugdboeken die ik ken waar er een 'parental advisory' gegeven wordt, omwille van het geweld en de nogal gruwelijk beschreven scenes). Maar de duistere sfeer en de schrijfstijl maken het wel een goed boek en eentje dat vlot leest.
Library of Souls - Ransom Riggs:
Eindelijk, van het moment dat ik zag dat het boek er was in de bib, vloog ik meteen naar daar, om ervoor te zorgen dat er niemand anders voor mij mee weg was :). En dan lekker lezen in de kerstvakantie, ideaal. Voor mij het beste boek van de drie, er gebeurd super veel in en de omschrijvingen van het Londen in Victoriaanse tijd zijn zo gedetailleerd dat je het je helemaal kan voorstellen. Je leeft mee met de personages en hun strijd en het verhaal krijgt ook een mooie afsluiter. Na zo'n mooie triologie heb ik altijd moeite om afscheid te nemen van die wereld, het verhaal blijft wel een tijdje hangen en het zorgt meestal voor een klein leesdipje bij mij omdat het moeilijk is om terug in een boek te starten, dat waarschijnlijk niet zo goed gaat zijn.

Ik ga ook proberen mee te doen aan de Verbeelding Book Challenge 2016, misschien brengt dat nog wat meer variatie in mijn boeken en ontdek ik wat nieuwe boeken en schrijvers.
3. Een vaste job vinden.
Eindelijk goed nieuws voor dit puntje! Sinds maandag ben ik aan de slag op mijn nieuwe job! En zo ben ik ook weer een pendelaar geworden, want ik werk nu op de stad in Leuven! De eerste dagen waren vermoeiend, maar zijn goed meegevallen. Dus hopelijk is dit het begin van wat meer stabiliteit op werkvlak. Een goed begin van het jaar alleszins.
6. Terug gaan sporten.
Eindelijk terug in gang geschoten, met de nieuwe 30 day yoga challenge van Adriene, die van start ging op 1 januari. En ik heb al mooi elke avond mijn sessie gedaan, ook al is het niet altijd makkelijk om tot op de mat te geraken als je moe bent, maar eens bezig doet het wel goed en kan ik lekker ontspannen voor het slapengaan.
17. Meer bloggen.
December was een heel goede maand (dank u kerstvakantie en veel DIY- inspiratie). Zo werden er 12 blogberichten geschreven. Goed bezig! Nu nog volhouden en wat nieuwe inspiratie zoeken.
21. 10 nieuwe recepten uitproberen.
Met oudejaar mocht ik het hoofdgerecht maken. Ik ging voor oosters en probeerde voor de eerste keer Pad Thai uit met scampi en kipsaté met zelfgemaakte satésaus. Dat het lekker was!
22. Een nieuwe agenda voor 2016 maken.
Ook die werd gemaakt, allez, half toch. Met het ontwerp van Plutomeisje. Je leest er hier meer over.
23. Een verjaardagskalender ontwerpen.
Een verjaardagskalender is het nog niet, maar de eerste maand van een jaarkalender werd wel al gemaakt. Die vind je hier. De verjaardagskalender blijft wel op het to-do lijstje staan.
25. Calligrafie/typografie oefenen.
Via de Flow ontdekte ik onlangs Chalkboard, een creatief bureau uit Nederland dat zich bezig houdt met het tekenen op allerlei krijtborden. Ze brachten in december het Krijtbordschrift uit, een boekje waar je zelf mee kan leren schrijven in calligrafie. Ik bestelde de preorder en kreeg er ook een mooi setje stiften bij. Binnenkort een review als ik wat geoefend heb!
26. De hele krijtbordmuur vol tekenen.
Het was niet heel de muur, maar als je alle tekeningen bij elkaar telt die ik voor het stop-motion filmpje maakte, dan kan het toch al wel tellen. Dus dit vind ik toch ook al deels geslaagd.

Toch al heel wat puntjes die tot een goed einde gaan komen, een paar die niet zullen lukken, en een paar waar ik in de laatste twee maanden nog aan kan werken. Tot in maart voor een nieuwe update en een nieuwe 31 in 31 lijst!

3 opmerkingen:

Eline // Plutomeisje zei

Oh, Hollow City en Library of Souls! Ik moet die dringend eens lezen, maar ze staan al niet op mijn TBR voor januari. :p En met nog twee maand voor vijf boeken moet dat lukken hé.
Proficiat ook met uw nieuwe job, hopelijk is het een beetje tof werk? Dat Krijtbordschrift klinkt trouwens wel interessant, ik ben benieuwd naar uw review. Ik zou ook wel mijn typografische skills willen bijwerken.

Kathleen zei

Hoera voor de nieuwe job! En in Leuven dan nog wel! Als je ooit een lunchmaatje nodig hebt, je weet me te vinden hé? ;)

An zei

Merci allebei. En Kathleen, daar hou ik je aan :)