4 februari 2012

Kleurtjes!

Vorig weekend ging ik nog eens langs bij De Greef, een klein stoffenwinkeltje in Budel, hier vlak over de grens. Een handig winkeltje voor alle basisspullen en niet te duur. Op het moment loopt het er wel vol met mensen op zoek naar de ideale carnavalsoutfit (dat vind je er dus ook :) ).

Ik heb er wat zitten graaien in de bak met ritsen. Ze kosten er toch maar 1 euro per stuk, dus ik kon me wat laten gaan en heb een mooi voorraadje verzameld in allerlei kleurtjes. 
En wat stond er in een mandje langs de kassa? Magneetsluitingen! Ik had er al een paar keer om gevraagd, maar ze hadden die niet. Nu dus wel, en voor maar 60 cent (eat that Veritias!). Ik heb er dan maar meteen wat meegenomen :).
Eigenlijk was ik ook op zoek naar vilt, om de festonsteek op uit te proberen, maar omdat ze er geen vrolijke kleurtjes hadden, heb ik het maar uitgeprobeerd op een stukje roos vilt dat ik thuis nog had liggen.
Ik knipte er twee 'Ollie en Wallie' figuurtjes uit en liet de mama de steek voordoen :). Zelf ging ik dan ook aan de slag met een kleiner figuurtje. De grote was wat te groot om als magneet te gebruiken, dus wordt ie nu als speldenkussen gebruikt. In het kleintje moet ik nog een magneetje steken en dan kan ik het toenaaien.
De festonsteek blijkt helemaal niet zo moeilijk te zijn en het gaat heel snel vooruit. Leuk genoeg om nog eens te proberen, maar dan met de juiste 'Ollie en Wallie'  kleuren. Op zoek naar vilt dus!
Bij Pauli hadden ze enkel lichtgroen, dus ging ik ook eens in De Banier kijken. Daar hadden ze wat meer kleuren, alleen nog niet echt het juiste donkergroen. Maar wel lichtblauw dat ook wel goed bij het groen past. Dat wordt het dus, tot ik ooit het juiste donkergroen tegenkom.
En nu ik toch in de Banier was, heb ik meteen ook wat fimoklei in dezelfde kleurtjes aangeschaft en nog wat stukjes lino om stempels mee te maken.
Voila, nu is mijn hobbymateriaal weer wat aangevuld en weet ik weer wat doen in de komende weken. Enkel mijn stoffenkast mag nog wat aangevuld worden, maar daarvoor moet ik nog twee weken wachten want dan is het weer Stoffenspektakel in Leuven. Jeuj!

3 opmerkingen:

Nele84 zei

Hexagoon heeft ook massa's vilt, dus daar kan je ook nog eens kijken :-).

Jozefien zei

Ook in de Ava, aan €0,59 per velletje (ik weet niet of dat veel is?)

Katrijn zei

Ah, zijn dat de magneetjes die Nele heeft meegegeven die je nog nodig hebt? Doe me er woensdag aan denken!