17 april 2012

Laat je koelkast spreken!

Watte?
Awel, eigenlijk zou deze post 'het creatieve weekend - deel 4' moeten noemen, maar ik was die titel al een beetje beu. Tijd voor een nieuwe dus! En waar slaat die nu op? Op een nieuw ideetje dat ik had tijdens dat creatieve paasweekend. 
Het leek me wel leuk om kleine magneten in de vorm van tekstballonnetjes te maken. Met schoolbordverf zodat je op je koelkast kleine berichtjes kan achterlaten. Daar word je toch meteen happy van, als je die 's morgens ziet, niet?

Wat heb je er nu voor nodig om ze te kunnen maken? Een dunne mdf-plaat, een figuurzaag, schuurpapier, een verfborstel, schoolbordverf en magneetjes.

Ik tekende drie verschillende tekstballonnetjes uit op de mfd. Dan zo goed mogelijk uitzagen, bijwerken en glad schuren. Twee lagen schoolbordverf erop, laten drogen en aan de achterkant een magneetje erop plakken en ze zijn klaar! Ze zijn makkelijk en snel te maken (als je de droogtijd niet meetelt) en je koelkast is meteen opgefleurd.

Helemaal tevreden ben ik er wel nog niet van. De schoolbordverf is niet echt glad opgedroogd, dus dat maakt het schrijven met het krijtje iets moeilijker. Volgende keer eens met een roller proberen te verven in plaats van met de verfborstel, hopelijk geeft dat een mooier resultaat.

3 opmerkingen:

Tine zei

Tof! :)
Seg, kan ik nog van die ollie & wallie magneetjes krijgen? 2 pakjes van 2?

Jozefien zei

Zalig gevonden! Mocht er een Ollie & Wallie-shop komen, dan mogen die ook in de collectie hé!

Karen. zei

Hela.. ze komen van Vistaprint!