31 december 2015

2015 in cijfers

Het jaar zit er weer bijna op, straks nog gezellig eten met vrienden, gezelschapspelletjes spelen en vuurwerk kijken. Om het blogjaar af te sluiten, wou ik nog even terugkijken wat er dit jaar allemaal op blogvlak gebeurd is.

55 blogberichten
Er werden heel wat berichten geschreven dit jaar. 55 in totaal, waarvan 45 op Ollie & Wallie en 10 op Huisje van papier. Dat is na 2012 mijn actiefste jaar. Er werd vooral geblogd over naaisels, DIY's, foto's en doelstellingen. En kerstmis natuurlijk :).
De DIY wereldkaart in kurk was veruit het meest gelezen en becommentarieerde bericht. Leuk!
Het is natuurlijk de bedoeling om dat allemaal door te trekken in 2016, waar er hopelijk nog wat regelmatiger geblogd zal worden. Er zijn al wat nieuwe ideetjes voor maandelijks terugkerende berichtjes, dat is altijd goed om bezig te blijven.
20 dekentjes
Jaja, heel wat genaaid dit jaar, allemaal dekentjes op bestelling. Buiten de dekentjes werd er enkel nog een trui voor mezelf genaaid, denk ik. Volgend jaar toch nog eens wat nieuwe projectjes proberen, zoals nieuwe kussens voor in de zetel.
26 boeken
Eentje meer als vorig jaar :), en opnieuw weer heel wat triologies en young adult boeken. 14 ervan werden ook in het Engels gelezen. Woehoe, het is gewoon leuker om het in de originele taal te lezen, zo kom je tenminste geen vertaalfouten tegen en krijg je de humor helemaal mee zoals het bedoeld is. Mijn favorieten waren The Martian, de Grisha-triologie en de Miss Peregrine-triologie. In 2016 misschien toch ook nog eens wat meer tussen de volwassenboeken duiken en nog wat ongelezen boeken uit mijn eigen boekenkast bovenhalen.
3 geboortekaartjes
Twee Ollie & Wallie kaartjes en 1 nieuw kaartje werden er gemaakt. Hopelijk in 2016 nog wat meer (eentje is alvast in de maak).
1 stop motion filmpje
Voor de eerste keer wat gespeeld met stop motion en zo een leuke en originele save the date in elkaar geknutseld.

Er werd dus weer heel wat genaaid, geknutseld, gelezen en geschreven. Op een meer persoonlijk vlak was 2015 het jaar van een nieuwe voordeur (30), een verbouwing die eindelijk klaar geraakte, New York, een vermoeiende jobzoektocht (binnenkort meer daarover), familie-uitstapjes en veel wandelen met tientallen hondjes.

Hoe was jullie jaar? Super, goed, gewoontjes of om te vergeten? En al plannen of goede voornemens voor 2016? Morgen deel ik mijn plannen voor het nieuwe jaar met jullie, dus kom zeker nog eens terug piepen. Alvast een fijn oudejaar en een spetterend 2016!

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Goed gelezen en genaaid. Alle goeds voor 2016!

sarah frans zei

Mijn dochter werd geboren in 2015 dus een jaar om nooit te vergeten ;)