29 december 2015

Inspiratie voor de feesttafel - met gratis printables!

Nog wat last minute DIY-inspiratie nodig voor je feesttafel met Oudejaar/Nieuwjaar? Ik knutselde nog rap wat papieren decoratie in elkaar en vulde dat aan met leuke servetten en wat crackers. Kijk maar even mee.
Hier kan je de pdf met de printables terugvinden. Je kan alles zoveel keer afprinten als je nodig hebt. Je kan er een kleine slinger mee maken, naamkaartjes, prikkers en sterretjeshouders. Gewoon alles uitknippen en dan nog wat plakband en touw bovenhalen.
De vaandels voor de slinger touwtje kan je aan elkaar maken door er een touwtje door rijgen of aan de achterkant vast te plakken. En erna mooi tegen de muur hangen.
Sterretjes in huis? Geef iedereen zijn eigen voorraadje om om middernacht aan te kunnen steken. Boven en onder de tekst maak je een klein snapje in het papier, waar je de stokjes doorsteekt.
Je hapjes nog een extra touch geven, kan door rond je prikkers een klein vlaggetje te plakken of ze er gewoon door te steken.
De gasten kan je uitnodigen op hun plaats met een eigen naamlabeltje. Het vierkantje gewoon in twee vouwen en in het witte gedeelte de naam opschrijven.

De kleine papieren extra's maken je tafel extra feestelijk. Je kan het nog aanvullen door extra grote confetti op tafel uit te strooien, wat papieren kerstboompjes neer te zetten of willekeurig wat kerstballen neer te leggen. En af en toe een gezellig theelichtje ertussen.
Ik dekte mijn tafel met kurken placemats, witte borden, gouden servetten en zwarte crackers. De volledige tafel zal overmorgen pas gedekt worden, maar ik maakte nu al even een kleine opstelling om een voorbeeld van het eindresultaat te kunnen geven.

Zijn jullie al helemaal klaar voor oudejaar en nieuwjaar? Recepten uitgezocht? Ingrediënten gekocht, het zilveren bestek opgepoetst? Geniet er alvast van!

4 opmerkingen:

Jozefien zei

Heel mooi gedaan! Fijne feesten voor jou!

Kaya zei

Ziet er heel leuk uit.!

Anoniem zei

Echt heel mooi gedaan! Supertof.

Karla zei

heel sfeervol!